Plesner & kunstnerkolonien

Hotellet er tegnet i 1907 af arkitekten Ulrik Plesner (1861-1933), som var en del af Skagens berømte og berygtede kunstnerkoloni, der i slutningen af 1800-tallet og i begyndelsen af 1900-tallet indførte en dengang uhørt dekadent og frigjort livsførelse i byen.

Allerede før han afsluttede arkitektstudierne i 1895 havde han gjort sig bemærket i både Skagen og blandt kollegerne med en tilbygning til Brøndums Hotel, men hans gennembrud blev først en realitet med opførelsen af bl.a. Åhusene på Åboulevarden i København samt Studenterforeningen og det daværende Hafnia i begyndelsen af 1900-tallet.

En stor del af Plesners virke kom dog til at foregå i Skagen, hvor han blev kendt for en lang række værker, heriblandt Skagens Museum på Brøndumsvej, Skagen Station på Skt. Laurentiivej og Hotel Plesner, som han i sin tid tegnede som privat bolig.

Derfor er det med skyldig respekt for stilen og detaljerne i hans arbejde, at vi henover vinteren 2011 foretog en nænsom istandsættelse af hotellet, så det i dag fremstår som et badehotel i en moderne fortolkning.

 

Hotel Plesner består i dag af tre bygninger: den originale hovedbygning med otte værelser, det tidligere vaskehus og karlekammer til commis’erne, som i dag er omdannet til tre store anneksværelser samt dét, der i tidernes morgen var hestestalden, men nu er omdannet til fem ”haveværelser” med egen terrasse ud til vores hyggelige gårdhave.