Den tilsandeede kirkeDen tilsandede kirke

Ligger ca. 4 km fra Skagen Centrum og er et oplagt mål for en lille udflugt.

Den hed oprindelig Skt. Laurentii Kirke og fungerede som Skagens sognekirke fra slutningen af 1300-tallet og indtil 1795, hvor den blev lukket på grund af sandflugten, som hærgede området gennem mere end 200 år og lagde store arealer øde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grenen

Danmarks nordligste punkt, hvor de to have Skagerrak og Kattegat mødes, er næsten et ”must-see”, når man er i Skagen.

Grenen ligger ca. 3 km fra Skagen Centrum og kan nås med både cykel, bil og på gåben. Fra parkeringspladsen på Grenen kan man tage en tur med ”Sandormen” helt ud til spidsen, hvor havene mødes, eller man kan blot nyde udsigten fra klitterne nær ved parkeringspladsen.

 

 

 

 

 

   

Vippefyret

På Fyrbakken i Østerby, få hundrede meter fra hotellet, finder du Vippefyret. Det blev første gang opført i 1627 og er det første vippefyr i Danmark med åben brændekurv. Fyret var i brug indtil 1747, hvor det blev erstattet af mere moderne fyrtårne.

Èn gang hvert år er der dog atter lys i Vippefyret, nemlig Skt. Hans aften.

 

 

Skagen by og havn

Du har ikke været i Skagen, hvis du ikke bare en enkelt gang har været nede og mænge dig med sejlerne og andet godtfolk nede på havnen.

Her er der liv og glade dage hele sommeren, især på de mange restauranter, der er strøet ud langs havnekajen, og bl.a. Pakhuset er berømt for at lægge terrasse til en række små koncerter i sommerhalvåret.

I Skagen by finder du et stort udvalg af butikker, specialforretninger og delikatessebutikker, og en af dem, som gourmet’er og gourmand’er fra hele landet valgfarter til er Slagter Munch, der har til huse på Sct. Laurentii Vej 1.

Derudover finder du masser af restauranter, cafeer og barer i centrum, og vores lokalkendte receptionister er gerne behjælpelige med gode råd og tips.

Endelig danner Skagen rammer om årlige tilbagevendende begivenheder som Skagen Visefestival, Verdensballetten ved Den Tilsandede Kirke og MC-træffet ”Træf på Toppen”

Se mere på https://www.toppenafdanmark.dk/skagen

 

Gammel Skagen

Tag en smuttur ud til Gl. Skagen og nyd en god frokost på en af byens restauranter eller gå en tur i den imponerende omkringliggende natur.

En populær tradition i Gl. Skagen er desuden at samles ved Nordstranden for at se en spektakulær solnedgang.

Strande

Skagen og omegn er et tag-selv-bord af imponerende og langstrakte sandstrande.

Sønderstrand: Ligger få hundrede meter fra hotellet. Bred og indbydende sandstrand med Vippefyret som smukt vartegn.

Nordstrand: Oplev det til tider barske Vesterhav på stranden på Højen i Gl. Skagen. Det er også her, mange samles for at nyde en af landets flotteste solnedgange.

Kandestederne: (Ca. 10 km fra Skagen) En af Jyllands velsagtens flotteste strande. Og med sine brede sandbanker og høje klitter er den et populært udflugtsmål for såvel børn som voksne. (Og nudister, da Kandesterne også byder på en nudiststrand).

I Kandestederne er det i øvrigt tilladt at køre i bil på stranden.

Øvrige aktiviteter:

 

Guidede byture

Tag på ”Bunker-tur”, ”Havne-tur” eller følg i digternes fodspor på en af Turistforeningens mange guidede byture. Se mere på https://www.toppenafdanmark.dk/skagen/se-oplev/sightseeing-og-guidede-ture-i-skagen

 

Golf

Golfklubben Hvide Klit: www.hvideklit.dk

 

Cykling

Cykler kan bl.a. lejes ved Skagen Station.

http://www.skagen-cykeludlejning.dk/

Ridning

Sadl op på islandske heste og rid ud i klitterne, plantagerne og på strandene: Langagergaard Hesteudlejning. Daglige ture. www.tur-ridning.dk